Beschrijving
We verdiepen ons tijdens deze training nog meer in de koffie zelf; de verschillende variëteiten, origines en verwerkingsmethoden en hoe deze de smaak van de koffie beïnvloeden. We leren smaken als zoet, zuur en bitter te onderscheiden in de verschillende stadia van de extractie en we leren een espresso brouw recept maken, de Espresso Brew Formula (EBF). De techniek van het opschuimen wordt verder ontwikkelt en we gaan de basisfiguren voor latte art oefenen. Ook in deze training behandelen we werplek management en gaan we op zoek naar manieren om efficiëntie, kwaliteit en snelheid op de werkvloer te kunnen verbeteren. Op dit niveau komt ook gastvrijheid aan bod en kijken we hoe we het beste een klacht kunnen afhandelen.
Lesstof:
- De koffiebes: verschillende variëteiten en origines
- Verwerkingsmethoden
- Espresso Brew Formula (EBF)
- Melktechniek
- Apparatuur
- Hygiëne en veiligheid
- Gastvrijheid
- Werkplek management
- Efficiëntie, snelheid en kwaliteit
- Latte Art
Inbegrepen:
- Barista skills intermediate reader
- Twee keer een voedzame lunch (alleen bij fasttrack)