Barista Skills Foundation (incl. btw)

240.00

Artikelnummer: BSF Categorieën: , ,

Voor wie: Koffiefanaten en (startende) horecaprofessionals. Ervaring met een espressomachine is geen vereiste.

Het doel van deze cursus is het aanleren van de basistechnieken voor het bereiden van de perfecte espresso. Zowel voor de professionele als de enthousiaste thuisbarista leggen we de basis om het beste uit je apparatuur en de koffiebonen te kunnen halen. We behandelen het afstellen van de molen, het zetten van espresso, het schuim en de textuur van melk voor cappuccino’s en het dagelijks onderhoud van een espressomachine. Wij bieden een Fasttrack cursus van één dag en een Slowtrack cursus waarbij de lesstof is verdeeld over drie avonden, hierdoor krijgen cursisten de mogelijkheid de opgedane kennis direct in praktijk te brengen en tijdens de lesuren hier vragen over te stellen.

De cursus kan worden afgesloten met een SCA-examen. Wanneer je slaagt ontvang je een certificaat dat internationaal wordt erkend en verdien je 5 punten voor je “Coffee Diploma”.

Wissen

Beschrijving

De training start met een uitleg over de herkomst van koffie. We maken kennis met de twee hoofdsoorten; de Arabica en de Robusta en leren de verschillen tussen de planten, maar ook de kenmerken in smaak als gezette koffie. Dan wisselen we theorie af met praktische opdrachten en behandelen zo het zetten van een espresso, het bijstellen van de bonenmaler, het opschuimen van melk en oefenen we met alle mogelijke verhoudingen melk, schuim en koffie om de bekende koffierecepten te kunnen maken zoals een latte macchiato, espresso cortado en een cappuccino. Gedurende de hele training wordt ook aandacht besteed aan hoe de werkruimte het beste kan worden ingericht en hoe je hygiënisch en veilig werkt. Ook lopen we gezamenlijk de aanbevolen dagelijkse schoonmaakroutine door.

Lesstof:

  • Koffiebonen; Arabica vs Robusta
  • Extractie & brewing
  • Hygiëne, gezondheid en veiligheid
  • Management van de werkruimte
  • Malen, doseren & tampen
  • Melktechniek
  • Koffie recepten
  • Schoonmaken en onderhoud

Inbegrepen:

  • Barista skills foundation – Werkboek
  • Het boek La Bella Macchina van Dimitrios Tsantidis
  • Een voedzame lunch (alleen bij fasttrack)